Besteld voor 15:00 uur? Volgende werkdag in huis!

Welke elektrische steps zijn geschikt voor kinderen?

 

Welke elektrische steps zijn geschikt voor kinderen?

Er zijn veel elektrische steppen op de mark, maar welke elektrische steps zijn geschikt voor kinderen? Dit is een veel voorkomende vraag en bij Kidskart.nl willen wij u hierbij helpen.

In de afgelopen jaren zijn de elektrische steppen in populariteit gestegen. Waaronder ook kinderen.  Wij hopen u genoeg te informeren over dit onderwerp, zodat u de juiste keuze kunt maken. Bij Kidskart.nl staat veiligheid voorop. Wij adviseren u daarom ook goed onderzoek te doen voordat u een elektrische step aanschaft. Wij hopen dat u na het lezen weet welke elektrische steps geschikt zijn voor kinderen.

Leeftijdsrestrictie en elektrische steppen

Elektrische steppen zijn in verschillende soorten beschikbaar. Wij hebben het dan over kleur, gewicht, opties en minimum leeftijd. De verschil of kinderen op een elektrische step zijn toegestaan ligt eraan of een elektrische step goedgekeurd is als een e-bike of niet.

Elektrische steppen in Nederland

In Nederland hebben elektrische steppen die goedgekeurd zijn als e-bikes, zoals de e-micro, geen minimum leeftijd. Kinderen zijn onder de toestemming van hun ouders toegestaan gebruik te maken van de goedgekeurde elektrische steppen. 

Steppen die niet goedgekeurd zijn als e-bikes worden gezien als bromfiets en wordt er een minimumleeftijd van 16 jaar gehanteerd. Rijbewijs en helm zijn niet verplicht voor gebruik, wel willen wij dit vanuit Kidskart.nl wel adviseren. Een elektrische step moet wel verzekerd zijn met een WA-verzekering.

Alleen enkele elektrische steppen zijn toegestaan op de openbare wegen in Nederland. Wilt u weten welke wel toegestaan zijn? Klik dan hier. De toegestane maximumsnelheid is dan 25 km/u met een maximale vermogen van 4 kW.

Elektrische steppen in België

In België ligt het anders dan Nederland. Er zijn geen leeftijdsrestricties en mogen kinderen legaal rijden met een e-step. Als de e-step bezit over een zadel, word deze gezien als een bromfiets en hanteren ze een minimumleeftijd van 16 jaar. Rijbewijs is niet verplicht, helm ook niet maar wordt wel aangeraden.

De maximumsnelheid is 25 km/u. Een elektrische step met een zadel en een maximumsnelheid van 25 km/u word gezien als een snorfiets. Het wordt als een bromfiets beschouwd als de elektrische step een zadel heeft in combinatie met een maximumsnelheid van 45 km/u.

Een snelheid van 6 km/u wordt gezien als stapvoets, elektrische steppen zijn dan toegestaan op de stoep. Er geldt dan wel de regel dat ze voetgangers niet mogen hinderen. De elektrische steppen volgen de verkeersregels van fietsers als ze sneller rijden dan 6 km/u en moeten dan ook rijden of de fietspad en/of rijbaan.

Rollzone e-step

De elektrische steppen die wij hebben op onze website zijn gemaakt door Rollzone. Ze behoren tot de laatste generatie elektrische steppen en hebben een maximale snelheid tussen de 25 km/u en 30 km/u. In België zijn deze elektrische steppen toegestaan op de openbare wegen, in Nederland kan het momenteel alleen op eigen terrein.

Welke elektrische steps zijn geschikt voor kinderen?

Recente berichten