Besteld voor 15:00 uur? Volgende werkdag in huis!

Beste elektrische step kind

Wat is de beste elektrische kinderstep?

Wat is de beste elektrische step kind? Er zijn veel verschillende elektrische kindersteppen beschikbaar. Verschillende soorten, kleuren en merken. Bij Kidskart.nl zetten wij ons assortiment op een rijtje en zullen u helpen met het maken van de juiste keus.

De stijging in populariteit van de elektrische step heeft een grote indruk gemaakt op kinderen. Veel kinderen rijden rond op een elektrische step gemaakt voor volwassenen. Daarom gaan we in dit blog bespreken wat de beste elektrische step voor een kind is.

Soorten elektrische steppen

Er zijn verschillende soorten elektrische steppen op het markt. Kleur, snelheid, standen en maximum gewicht zijn een van de belangrijke verschillen die er zijn. De drie elektrische steppen die wij met elkaar gaan vergelijken zijn de Rollzone E-step ES02, de Rollzone E-step ES06 en de Rollzone E-step ES16.

Rollzone E-step ES02

De Rollzone E-step ES02 komt in 4 verschillende kleuren; oranje, wit, rood en blauw. De E-step wordt voorzien van een digitale scherm waar je de snelheid en accu op af kunt lezen. De snelheid van de E-step is verstelbaar in 2 verschillende standen en heeft een maximale snelheid van 25 km/u. 

De stuur van de E-step kan ingeklapt worden. Met een volle accu kun je een afstand bereiken tussen de 15 en 20 kilometer. De gewicht van de E-step is 8 kg en heeft een draagcapaciteit van 100 kg.

Rollzone E-step ES06

Ook de Rollzone E-step ES06 is beschikbaar in 4 verschillende kleuren; grijs, rood, blauw en wit. De E-step is verstelbaar in 3 verschillende standen met een maximumsnelheid van 30 km/u. De gewicht van de E-step is 12 kg en heeft een draagcapaciteit van maximaal 100 kg.

Met een digitale scherm kun je de snelheid en accu in de gate houden. Met een volle accu kan een afstand tussen de 20 en 25 kilometer bereikt worden. Dit is 5 kilometer verder dan de ES02 model.

Rollzone E-step ES16

De Rollzone E-step ES16 is momenteel alleen verkrijgbaar in een grijze kleur. De snelheid van de E-step is verstelbaar in 2 verschillende standen met een maximumsnelheid van 25 km per uur. De gewicht is 11 kg en heeft een draagcapaciteit van 100 kg.

Met een digitale scherm kun je de snelheid en accu in de gate houden tijdens het rijden. Met een volle accu kun je een afstand bereiken van 15 tot 25 kilometer.

Beste elektrische step kind

De elektrische steppen verschillen in gewicht en snelheden. Dit zijn de twee belangrijkste dingen waar ouders naar kijken als ze een elektrische step kopen voor een kind. Door de verschil in snelheden zijn er verschillende leeftijden geadviseerd per elektrische step. 

Bij Kidskart.nl adviseren dat kinderen vanaf 16 jaar en ouder gebruik maken van een elektrische step. Dit adviseren wij door wetgeving en veiligheid. Het is namelijk in Nederland nog niet legaal om met een elektrische step buiten privé terrein te rijden. In België is dit wel mogelijk.

16 jaar tot 18 jaar

De elektrische step die wij adviseren voor een kind met een leeftijd tussen de 16 en 18 jaar zijn de Rollzone E-step ES02 en de Rollzone E-step ES16. Dit komt door de maximale snelheid van 25 km/u. Ook zijn beide E-steppen niet heel zwaar met een gewicht van 8 kg voor de E-step ES02 en 11 kg voor de E-step ES16.

18 jaar en ouder

De Rollzone ES06 is een elektrische step die wij adviseren voor kinderen/volwassenen van 18 jaar en ouder. De elektrische step heeft een maximale snelheid van 30 km/u en is zwaarder dan de ander twee modellen met een gewicht van 12 kg.

Voor meer informatie over elektrische steppen en wetgeving. Bekijk dan onze andere blog:

Beste elektrische step kind

Recente berichten