Besteld voor 15:00 uur? Volgende werkdag in huis!

Loopfiets voor 1 jaar

 

Welke loopfietsen zijn geschikt voor kinderen van 1 jaar?

Loopfiets voor 1 jaar is een vraag die veel voor komt. Er zijn veel verschillende soorten modellen loopfietsen voor kinderen. Het is een grote assortiment waaruit u kunt kiezen. Bij Kidskart.nl gaan wij u helpen met het vinden van de juiste loopfiets.

Loopfietsen komen voor in veel verschillende kleuren en vormen. Er is voor ieder kind een loopfiets naar wens. Als ouder staat veiligheid voorop en is een leeftijd geschikte loopfiets veel belangrijker. We gaan kijken naar wat een loopfiets moet hebben om een veilige loopfiets te zijn die leeftijd geschikt is.

Merken loopfiets voor 1 jaar

Er zijn veel verschillende merken loopfietsen beschikbaar op de markt. De merk die wij op Kidskart.nl verkopen is de merk ROLLZONE. Wij hebben besloten dit merk te verkopen door de unieke loopfietsen die zijn beschikbaar stellen.

De loopfietsen zijn niet van plastic, maar gemaakt van duurzame en licht van gewicht aluminium. Duurzaamheid is in de afgelopen jaren erg belangrijk geworden en een loopfiets die gemaakt is van duurzaam materiaal is daarom iets wat ons erg aanspreekt.

Omdat de loopfiets licht van gewicht is hoeft u zich geen zorgen te maken als uw kind omvalt met de loopfiets. De zitje van de loopfiets is verstelbaar en kan samen met uw kind meegroeien. Ook kan de loopfiets een maximum gewicht van 35 kg dragen.

De duurzame aluminium frame is bekleed met een dieren pluche die afneembaar is. Het is makkelijk te wassen in de wasmachine en lijkt dan weer zo goed als nieuw. De dierenontwerp zorgt ervoor dat het een unieke loopfiets is en voor veel speelplezier zorgt.

Doordat het dieren zijn is het een genderneutrale loopfiets en kunnen ze gekocht worden voor jongens zowel als meisjes. 

 

Vanaf welke leeftijd loopfiets?

De minimale leeftijd van een loopfiets ligt hoger dan bij die van een loopauto. Dit komt omdat je bij een loopfiets meer balans moet hebben tijdens gebruik dan bij een loopauto.

De minimum leeftijd van een loopfiets met twee wielen ligt tussen de 2 en 2,5 jaar oud. Hoe goed uw kind kan lopen, lengte en hoe zelfverzekerd uw kind is spelen ook een factor. Een kind met een leeftijd van 1 jaar is vaak te kort.

Als ouder kunt u zelf bepalen wanneer uw kind gebruik maakt van een loopfiets, omdat u uw kind het beste kent. Uit veiligheid hanteren wij en adviseren wij een minimum leeftijd van 2 en 2,5 jaar oud. Dit zorgt ervoor dat ongelukken voorkomen kunnen worden en u met vertrouwen uw kind kunt laten spelen met een loopfiets.

Alternatieven

Omdat dit blog gefocust is op loopfiets voor 1 jaar, willen wij u alternatieven aanbieden die veiliger zijn voor uw kinderen op deze leeftijd.

De beste alternatief is zoals genoemd een loopauto. Doordat uw kind goed kan zitten en een rugleuning heeft hoeft u zich minder zorgen te maken dat uw kind kan vallen. Dit komt ook omdat loopauto’s voorzien zijn van 4 wielen in de plaats van 2. Een duwstang zorgt ervoor dat u uw kind kunt helpen met sturen.

Petride elektrische dieren zijn geschikt voor kinderen tot 7 jaar oud. Als uw kind zelfstandig goed rechtop kan zitten, goed kan sturen en op een gaspedaal kan drukken is het een leuke elektrische rijdende dier. Wij adviseren wel uw kind onder toezicht te houden met een jonge leeftijd van 1 jaar oud uit veiligheid.

Als u andere vragen heeft over loopfiets voor 1 jaar of andere vragen die hier op lijken. Bekijk dan ook onze ander blogs:

Loopfiets voor 1 jaar

Recente berichten