Besteld voor 15:00 uur? Volgende werkdag in huis!

Wat is een goede loopauto?

 

Waar moet ik op letten voor een goede loopauto?

‘Wat is een goede loopauto?’ Dit is een vraag met veel verschillende antwoorden. Er zijn veel verschillende soorten loopauto’s op de markt en dat maakt het moeilijk om een keuze te maken. Bij Kidskart.nl zetten wij alles op een rijtje om uw keuze makkelijker te maken.

Loopauto’s zijn samen met de loopfietsen een van de meest bekende speelgoed vervoersmiddel voor kinderen. Je kunt er zowel binnenhuis als buitenhuis mee spelen. Dit zorgt voor extra speelplezier bij kinderen.

Vanaf welke leeftijd een loopauto?

Zodra uw baby goed kan zitten kan u al kijken of uw kind zelfstandig al goed kan zitten op een loopauto. Dit is meestal al bij kinderen die nog geen 1 jaar oud zijn al mogelijk. U kunt uw kind aan het begin helpen door stukjes mee te rijden.

Zodra uw kind kan staan en met de voeten tot op de grond komen, kunnen ze zelfstandig gebruik maken van de loopauto. Uw kind kan dan zichzelf als afzetten en door de huis rijden op de loopauto. Als u dat buiten huis nog te gevaarlijk vind, zijn er loopauto’s beschikbaar met een duwstang.

Waar loopauto’s goed voor zijn

Bij het kopen van een goede loopauto is het belangrijk om te weten wat de voordelen zijn van een loopauto en waar het bij kan helpen.

Een van de voordelen is de motoriek van uw kind. Bij het gebruiken van de loopauto maken kinderen gebruik van hun benen en armen. Door deze te gebruiken zijn ze bezig met het ontwikkelen van hun motoriek. Door gebruik te maken van hun benen en zichzelf vooruit te duwen ontwikkelen ze kracht in hun benen en trainen ze hun loopmotoriek.

Door te sturen trainen ze ruwweg hun armen. Door te sturen leren ze ook wanneer ze dingen moeten ontwijken om niet ergens tegenaan te lopen.

Tijdens het doen van boodschappen kan een loopauto ook heel handig zijn. Als uw kind al goed kan sturen kan u gerust uw boodschappen doen zonder dat u steeds over uw schouder moet kijken om te weten of uw kind ergens anders naar toe ik is gelopen.

Wat maakt een goede loopauto?

Wat wij verstaan onder ‘wat is een goede loopauto’ is een loopauto die voldoet aan al uw eisen en goed bij uw kind past. Bij het kopen van een loopauto is het belangrijk om naar een aantal dingen te kijken. We hebben het over de hoogte, materiaal, duwstang en banden van de loopauto. 

Hoogte

De hoogte van meeste loopauto’s zijn niet verstelbaar. Dit betekent dat het erg belangrijk is dat uw kind beide voeten op de grond kan plaatsen en zichzelf vooruit kan bewegen voordat u deze aanschaft. Als de loopauto te hoog is, is het niet veilig voor uw kind om op de loopauto te rijden. Een te kleine loopauto is ook niet comfortabel voor uw kind om op te lopen.

Materiaal

Loopauto’s zijn gemaakt in allerlei verschillende soorten. Dit geld ook voor de materiaal waarvan ze gemaakt worden. De meest voorkomende materiaal is plastic. Deze zijn licht van gewicht en zijn makkelijker voor uw kind om op te rijden.

Loopauto’s gemaakt van metaal zijn luxueuzer, maar wel zwaarder voor uw kind om op te rijden. Ook is het duurder qua prijs door de metaal. Houten loopauto’s zijn net als metaal zwaarder. Dit heeft wel de voordeel dat uw kind minder snel omvalt tijdens het rijden van de loopauto.

Duwstang

Als u nog een jonge kind heeft en uw kind kan nog niet goed sturen. Dan zijn er loopauto’s beschikbaar met duwstangen. Dit zorgt ervoor dat de stuur van loopauto niet meer bruikbaar is en de controle volledig bij de ouder ligt. Wanneer het sturen beter gaat kan de duwstang verwijderd worden.

Banden

Net als een echte auto zijn de banden van de loopauto belangrijk. Banden gemaakt van rubber maken minder geluid en zijn fijner om op te rijden buiten huis. De nadeel van de banden zijn wel dat het zwarte strepen kan achter laten op de vloer.

Banden gemaakt van plastic is prima geschikt voor binnen in huis. Wel maakt het meer geluid dan rubberen banden. Ook maakt uw kind minder vaart op banden gemaakt van plastic.

De loopauto’s die wij beschikbaar hebben

Wij hebben verschillende soorten loopauto’s beschikbaar waar u uit kunt kiezen. Van normale auto’s en merk auto’s naar brandweerauto’s.

Wat is een goede loopauto?

Recente berichten