Besteld voor 15:00 uur? Volgende werkdag in huis!

Hoe lang moet een elektrische kinderauto opladen?

 

Hoe lang moet je een elektrische kinderauto opladen?

Er wordt vaak de vraag gesteld; ‘Hoe lang moet een elektrische kinderauto opladen?’ Dat valt te begrijpen, omdat het opladen van een elektrische kinderauto anders is dan het opladen van een telefoon of een laptop. Bij Kidskart.nl zullen wij uitleggen waar je op moet letten met het opladen van de elektrische kinderauto.

Bij de duur van het opladen van een elektrische kinderauto gaat er gekeken worden naar verschillende factoren. Accu soort, hoe een accu onderhouden moet worden en wat voor beschadigingen er vaak voorkomen.

Accu soort van elektrische kinderauto

Er zijn verschillende soorten accu’s die in een elektrische kinderauto geplaatst wordt. De twee meest voorkomende accu’s zijn de 6V en 12V accu. De oplaad duur van een 6V elektrische kinderauto kan korter duren dan die van een 12V elektrische kinderauto. Dit komt omdat de capaciteit van de accu groter is. 

Als u de elektrische kinderauto net heeft aangeschaft en u gaat de elektrische kinderauto voor het eerst opladen, wordt er geadviseerd dit tussen de 5 en 8 uur te houden. Daarna kan de elektrische kinderauto tussen de 10 en 12 uur opgeladen worden.

Op de oplader brandt er een lampje. Bij het opladen brandt het lampje rood en als de accu voldoende is opgeladen veranderd dit lampje in hete groen. Als u het groene lampje ziet branden kunt u de elektrische auto van de lader halen om beschadiging te voorkomen.

Onderhoud van accu

Bij de onderhoud van de accu gaan wij bespreken onder welke omstandigheden het verstandig is om de accu wel of niet op te laden. Dit is ook heel belangrijk om beschadiging te voorkomen, die wij ook gaan bespreken zodat dit u niet gaat overkomen.

Wij adviseren u de accu binnen huis op te laden. De accu buiten opladen of in een koude omgeving kan schadelijk zijn voor de accu. De accu opladen in hele warme omstandigheden kan dezelfde effect hebben als de accu opladen in koude omstandigheden. Kamertemperatuur is ideaal om een accu op te warmen.

Bewaar de elektrische kinderauto dan ook in kamertemperatuur om accu beschadiging te voorkomen. Ook adviseren wij u uw elektrische kinderauto maandelijks op te laden. Door dit niet te doen kan uw accu buiten werking raken en moet u uw accu vervangen.

Laat de accu van uw elektrische kinderauto ook niet volledig ontladen. Dit kan ervoor zorgen dat de accu niet meer kan opladen en u een nieuwe accu nodig zult hebben. Hou daarom de gaten hoe lang uw kind aan het rijden is met de elektrische auto, zodat u kunt weten wanneer het tijd is om weer de elektrische kinderauto op te laden.

Hoe lang elektrische kinderauto opladen

Wij adviseren u de elektrische kinderauto op te laden tussen de 5 en 8 uur om beschadiging te voorkomen. Als u zeker wilt weten dat de elektrische kinderauto volledig is opgeladen, iets wat wij niet adviseren, kunt u de accu maximaal 10 uur opladen. 

Laadt de accu op in kamertemperatuur om de levensduur van de accu te verlengen en bewaar de elektrische auto binnen huis en niet in een koude ruimte zoals een schuur, schutting en koude bijkeukens.

Op Kidskart.nl verkopen wij verschillende soorten accu’s. We hebben meerdere soorten in het assortiment waaruit u kunt kiezen.

Als u vragen heeft over uw huidige accu of bent u toe aan een vervangende accu? Neem dan gerust contact met ons op en wij zullen ons best doen om u verder te helpen.

Als u ander vragen heeft dan; ‘Hoe lang moet een elektrische kinderauto opladen?’ Bekijk dan onze andere blogs:

Hoe lang moet een elektrische kinderauto opladen?

Recente berichten