Besteld voor 15:00 uur? Volgende werkdag in huis!

Welke leeftijd elektrische auto?

Vanaf welke leeftijd kan een kind in een elektrische auto? 

Wilt u graag een elektrische kinderauto voor uw kind bestellen. Maar weet u niet of hij al oud genoeg is hiervoor? Dan is het uiteraard handig om te weten vanaf welke leeftijd een elektrische auto voor uw kind mogelijk is. Bij Kidskart.nl hebben wij voor verschillende leeftijdsgroepen, verschillende elektrische voertuigen beschikbaar. 

Over het algemeen zijn onze elektrische kinderauto’s geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar tot ongeveer 8 jaar. Het zou eventueel op een jongere leeftijd al kunnen. Maar dat raden voor veiligheid niet aan en ligt de verantwoordelijk volledig bij de ouders. 

Leeftijd 2 tot 5 jaar 

Voor deze leeftijdscategorie hebben wij de volgende producten beschikbaar: 

Leeftijd 5 tot 8 jaar

Voor deze leeftijdscategorie hebben wij de volgende producten beschikbaar:

Sterkte verschil in accu’s

Ook is het belangrijk dat u naar de sterkte van de accu kijkt. Wij bieden accu’s aan van 6V tot aan 36v. De meeste elektrische kinderauto’s hebben een accu van 12v. Door een accu van 12v kunnen de auto’s met gemak over gras en ander soort wegen rijden, met een 6v kinderauto gaat dit moeizaam. 

Elektrische kinderauto’s met een accu van 6v kunnen een maximale snelheid bereiken van 3 km per uur. Een elektrische kinderauto met een accu van 12v kan een maximale snelheid bereiken tussen de 2,5 en 5 km per uur.

De elektrische steppen zijn beschikbaar met een accu van 36v. Deze zijn zo gemaakt zodat de steppen krachtig genoeg zijn om dagelijks gebruikt te kunnen worden. De maximumsnelheid die met deze elektrische steppen bereikt kan worden is tot 25 km per uur.  De snelheid die uiteindelijk behaald kan worden wordt bepaald door de ondergrond, gewicht van bestuurder, helling, temperatuur en staat van de accu.

Welke leeftijd elektrische auto?

Recente berichten