Besteld voor 15:00 uur? Volgende werkdag in huis!

6V of een 12V elektrische kinderauto?

 

Kan ik beter een 6V of 12V elektrische kinderauto kopen?

Elektrische kinderauto’s komen in verschillende soorten en maten. Dit geldt ook voor de accu. Twijfelt u tussen een 6V en 12V elektrische kinderauto en weet u niet welke u het best kunt aanschaffen? Bij Kidskart.nl hebben wij een divers assortiment waaruit u kunt kiezen.

Elektrische kinderauto’s hebben verschillende soorten accu’s en het verschilt bij ieder model. De meest voorkomende accu’s hebben 12V. Aan de hand van de informatie die wij beschikbaar stellen hopen wij duidelijk aan te kunnen geven wat het verschil is tussen beide accu’s.

6V en 12V kinderauto

Zoals eerder aangegeven is de meest voorkomende accu’s in een elektrische kinderauto de 12V. De 6V accu komt ook vaak voor, alleen minder vaak dan de 12V accu. Beide accu’s zorgen ervoor dat de elektrische auto’s vooruit rijden en de verschillende auto opties  goed functioneren.

Een elektrische kinderauto met een 6V accu bereiken in het algemeen een maximum snelheid van 4,5 km per uur. Daarom is een elektrische kinderauto met een een accu van 6V voornamelijk geschikt voor kinderen onder de 3 jaar oud en geschikt voor alle leeftijden. De kracht van een 6V accu heeft moeite om een elektrische kinderauto over gras en onverharde wegen te rijden. Het wordt dan ook geadviseerd dit te vermeiden.

Een elektrische kinderauto met een 12V accu bereiken een maximale snelheid van 6 km per uur. Elektrische kinderauto’s met een accu van 12V zijn daarom  meer geschikt voor kinderen boven de 3 jaar. Door de kracht van een 12V accu kunnen de kinderauto’s makkelijker over gras en onverharde wegen.

Als de snelheid van de elektrische kinderauto’s te snel zijn, kunnen ouders met een afstandsbediening deze aanpassen als deze meegeleverd is. De afstandsbediening wordt meegeleverd bij een 6V en 12V elektrische kinderauto.

Omgang met 6V en 12V accu’s

Hoe er met de accu’s omgegaan moet worden is hetzelfde. Wanneer u een 6V of 12V elektrische kinderauto aanschaft adviseren wij u de accu niet helemaal op te laden. Dit adviseren wij om de duur van uw accu te verlengen. Ook is het belangrijk dat de accu niet helemaal ontlaadt, dit kan ook voor schade aan de accu veroorzaken en de duur van uw accu verminderen.

Bekijk ons andere blogs: 

6V of een 12V elektrische auto kind?

Recente berichten