Besteld voor 15:00 uur? Volgende werkdag in huis!

Hoe hard gaat een elektrische kinderauto?

 

Hoe hard kan een elektrische kinderauto rijden?

 

Hoe hard gaat een elektrische kinderauto? Dat is een veel voorkomende vraag en goed om te weten. Tijdens het zoeken van een geschikte elektrische kinderauto voor uw kind is het belangrijk om te weten hoe hard een elektrische kinderauto kan rijden. Bij Kidskart.nl helpen wij u door hier antwoord op te geven.

Elektrische kinderauto’s hebben verschillende maximum snelheden. Daarom is het belangrijk om te weten wat de maximum snelheid is voordat u een elektrische kinderauto aanschaft. Omdat bij ons veiligheid voorop staat adviseren wij uw kinderen onder toezicht te houden wanneer er gebruik word gemaakt van de elektrische kinderauto.

Hoe snel gaan elektrische kinderauto’s

 

Zoals eerder vermeld zijn er verschillende maximum snelheden die voorkomen en bepalen hoe hard een elektrische kinderauto gaat. Dit komt door de aantal accu’s die er gebruikt worden en hoe krachtig deze accu’s zijn. De meest voorkomende accu soort is de 12V accu. 

Als de snelheid hoger is dan kan het zijn dat er een meervoud aantal van de 12V accu wordt gebruikt voor de elektrische kinderauto. Hoe hard de elektrische kinderauto gaat kan dan door de ouders worden bepaald met een afstandsbediening.

De meest voorkomende maximum snelheid is 4,5 km/u. Deze elektrische kinderauto’s zijn voornamelijk geschikt voor kinderen van onder de 3 jaar oud en geschikt voor alle leeftijden. De meeste kinderauto’s met deze snelheden hebben geen afstandsbediening waar de ouders gebruik van kunnen maken, wel zijn de standen verstelbaar.

 

De elektrische kinderauto’s met een maximum snelheid van 5 km/u hebben meer opties als het gaat over de controle van de snelheid. Bij deze elektrische kinderauto’s is de snelheid verstelbaar en beschikken sommige exemplaren over een afstandsbediening waarmee de ouders de snelheid van de elektrische kinderauto kan bepalen. 

De kinderauto’s die beschikken over een afstandsbediening zijn geschikt voor kinderen van onder de 3 jaar en geschikt voor alle leeftijden. De elektrische kinderauto’s die alleen verstelbaar zijn adviseren wij voor kinderen van 3 jaar en ouder.

 

De hoogste maximum snelheid die wij in ons assortiment hebben is 6 km/u. Deze elektrische kinderauto’s zijn beschikbaar met en zonder afstandsbediening voor de ouders. De kinderauto’s zonder afstandsbediening adviseren wij voor kinderen die 4 jaar of ouder zijn. De kinderauto’s met afstandsbediening  zijn geschikt voor kinderen van onder de 3 jaar oud en geschikt voor alle leeftijden.

 

Er wordt geadviseerd de elektrische kinderauto’s niet op te voeren. Dit wordt geadviseerd, omdat de motor van de elektrische kinderauto beschadigt of defect kan raken. Hoe hard een elektrische kinderauto gaat is zo gemaakt voor de veiligheid van uw kinderen.

Als uw kinderen nog jong zijn en u wilt een elektrische kinderauto die lang mee gaat, dan adviseren wij u een kinderauto te halen van 6 km/u die beschikt over een afstandsbediening. Dit zorgt ervoor dat u controle heeft over de maximum snelheid die uw kind mag rijden gebaseerd op hun leeftijd.

 

Bekijk ook onze andere blogs:

Hoe hard gaat een elektrische kinderauto?

Recente berichten