Besteld voor 15:00 uur? Volgende werkdag in huis!

Hoeveel weegt een elektrische kinderauto?

 

Hoeveel weegt een elektrische kinderauto?

Voordat een elektrische kinderauto word gekocht is het belangrijk om te weten hoeveel een elektrische kinderauto weegt. Er zijn veel factoren die hier invloed op hebben en bij Kidskart.nl willen wij alles op een rijtje voor u zetten.

Zoals eerder verteld komen elektrische kinderauto’s voor in verschillende soorten en maten. Dit zorgt ervoor dat de gewicht van de elektrische kinderauto per model verschilt. De gewicht van een elektrische kinderauto is daarom ook niet altijd hetzelfde.

Motief van gewicht

Door te kijken naar de verschillende factoren die invloed hebben op het gewicht kan het duidelijk worden hoeveel een elektrische kinderauto weegt en waarom het die gewicht heeft. Er zal worden gekeken naar het materiaal, accu, afmetingen en gewichtslimiet.

Materiaal

Bij het maken van een elektrische kinderauto maken ze gebruik van verschillende materialen. Ieder materiaal heeft een ander invloed op het totale gewicht van de kinderauto.

De meeste elektrische kinderauto’s maken gebruik van rubberen banden voor die wielen. Dit wordt gedaan, omdat rubberen banden goed over verschillende ondergronden kan rijden. Deze banden zijn niet licht van gewicht en zorgt ervoor dat kinderauto’s zwaarder wegen.

Ondanks dat de elektrische kinderauto’s gemaakt zijn van harde, sterke plastic zorgt het wel voor het meeste gewicht. Plastic wordt gebruikt om het gewicht en prijs van de kinderauto’s laag te houden. Ook is plastic makkelijker te vormen voor de grootte van de kinderauto’s.

Een kinderauto gemaakt van metaal of ijzer zou erg zwaar zijn om vooruit te krijgen met de accu’s die in de kinderauto’s geplaatst worden. De auto zou met moeite tot niet vooruit komen. Ook zouden deze materialen voor een hogere prijs zorgen, omdat ze duurder zijn dan plastic.

Accu

De elektrische kinderauto’s maken gebruik van accu’s die ervoor zorgen dat een kinderauto’s vooruit kunnen rijden. Accu’s komen voor in verschillende maten en daardoor ook gewicht. De hoeveelheid accu’s in de kinderauto zorgt ook voor een verhoging in het gewicht van een elektrische kinderauto. 4 accu’s  zorgt voor meer gewicht in vergelijking met 1 of 2 accu’s.

Afmetingen

Alle elektrische kinderauto’s hebben een verschillende afmeting. Sommigen zijn langer, breder of hoger dan ander kinderauto’s. Om dit te bereiken moet er meer materiaal gebruikt worden, waardoor de totale gewicht van de kinderauto omhoog gaat.

Gewichtslimiet

Elektrische kinderauto’s hebben gewichtslimieten. Dit komt omdat de kinderauto’s niet goed tegen hoge gewicht kunnen. Elektrische kinderauto’s met een hoger gewichtslimiet zijn gemaakt van sterker en zwaarder materiaal wat ervoor zorgt dat de elektrische kinderauto’s zwaarder worden.

Gemiddelde gewicht van een kinderauto

Nu de motief van de gewicht van een elektrische kinderauto bekend is, kan er gekeken worden naar welke gewichtsklassen er zijn.

De gewicht van een elektrische kinderauto ligt tussen de 13kg en 37 kg. De meest voorkomende gewicht zijn 18 kg en 20 kg. Het zijn voornamelijk 1-persoons kinderauto’s met dit gewicht. De meest voorkomende gewicht voor elektrische kinderauto’s voor 2 personen ligt tussen de 30 kg en 37 kg.

Het verschil komt voornamelijk door de besproken gewichtslimiet en afmetingen. De breedte van de kinderauto is bijna twee keer zo breed en kunnen bijna twee keer zoveel gewicht verdragen.

De belastbare gewicht van een 1-persoons kinderauto ligt rond de 30 kg en de belastbare gewicht van een 2-persoons kinderauto ligt rond de 50 kg.

Bekijk ook onze andere blogs:

Hoeveel weegt een elektrische kinderauto?

Recente berichten